Logo Theatergroep Trappaf

Theatergroep Trappaf

Openluchtproductie 2017: Aladdin!

 De mooie Sheherazade was bedoeld voor de Sultan als vrouw voor één nacht. Hierop volgde immer de dood. De slimme Sheherazade verstond echter de gave van het woord, vertelde prachtig en wist in de climax van het verhaal te stoppen waarop telkens uitstel van executie werd verleend teneinde de Sultan de nacht erop van de rest van het verhaal te kunnen laten genieten.

Dit ging 1001 nacht door waarna de Sultan haar als gemalin voor eeuwig koos.

De verhalen uit Perzische en Indiase cultuur zijn eeuwenoud en op vele wijzes doorgegeven en herverteld.

Een van de verhalen is het prachtige "Aladdin".

Theatergroep Trappaf heeft voor haar openluchtproductie 2017 het oog laten vallen op dit Oosterse sprookje en komt met een nieuwe verhaallijn, liedjes en muziek!

"Aladdin" opnieuw verteld! Muzikaal familiespel voor de hele familie!

"In het Arabische Isbralad werd de oude Sultan gekweld door een probleem. Van de tweelingzonen Galal en Za-im kon na het baden niet meer worden vastgesteld wie de eerstgeborene, de troonopvolger was. De Sultan koos voor de goedgemutste Galal wat Za-im verbitterde. Za-im verwierf wel de hoge post van belangrijkste raadgever en zorgdrager van de oude wetten, ’n positie die hij met grote wreedheid uitvoert. Om de macht naar zich toe te trekken sluit hij een pact met duistere krachten, die hem wijzen op het bestaan van een bijzondere lamp. Hij ruikt kansen de heerschappij naar zich toe te trekken als kroonprinses Mallaila door het bereiken van het eenentwintigste levensjaar ’n echtgenoot móet kiezen. Mallaila’s pijlen zijn zich echter gaan richten op Aladdin, ’n rechtschapen jongen uit de burgerklasse."

Het prachtige 1001 nacht avontuur is in deze “Aladdin” opnieuw verhaald met gebruikmaking van elementen uit oorspronkelijke vertellingen en verrijkt met nieuwe ingrediënten waardoor ’n kersvers Oosters relaas is ontstaan dat u wordt aangeboden in een raamvertelling met zowel aangrijpend ernstige als komisch koddige scènes.

Script: Rutger Lommerse - Muziek: Ron van Riel - Regie: Loes Lommerse

Natuurtheater Oisterwijk - 25 en 28 mei, 4, 5, 10 en 11 juni

Aanvangstijd 14.30 uur, behalve 10 juni, dat is een avondvoorstelling, aanvang 19.00 uur.

Toegang: € 5,-

 Hieronder de teaser van de komende productie: "Aladdin".

 Klik hier voor info boek "Daar hebben we elkaar leren kennen" - 50 jaar Trappaf

Openluchtproductie 2017: Aladdin!

Voor groot en klein!

De meer dan 100 leden tellende Oisterwijkse theatergroep Trappaf verzorgt muzikaal theater dóór groot en klein vóór groot en klein. Kinder-, jeugd- en volwassenengroep produceren separaat maar ook samen kleine en grote theaterproducties in zalen, openluchttheater en op bijzondere locaties. Waar mogelijk put de groep uit eigen gelederen om regie, grime, decor-, licht-, en geluidstechniek, scripts, liedteksten en muzikale composities te verwezenlijken. Dit smeedde de groep tot ’n creatief, hecht nest. Maar; altijd openstaand voor nieuwe, geïnteresseerde leden!

Onze rijke historie

Eind jaren zestig is jongerenorganisatie Trappaf met haar wekelijkse ‘instuif’ ’n graag bezochte stek door jongeren uit Oisterwijk en regio. Het blijft niet bij disco-avonden alleen. Het is ’n broeinest waar snel cultuur en sport hoog in het vaandel komt. Men werkt met vrijwilligers, elke met muziekavonden verdiende cent mag besteed aan initiatieven die vanuit de jeugd komen. Oisterwijker Wim Rooth verzamelt ’n jonge groep mensen om zich heen om toneel mee te gaan maken en zal vele jaren leiding geven en regie voeren.

Lees meer...

Lid worden?

Zeg niet dat u niet gewaarschuwd bent: word je lid van Theatergroep Trappaf dan kon dat wel ‘ns voor vele, vele jaren zijn! Nog steeds actieve leden zetten al 45 jaren op de teller; net zolang als de groep bestaat! Maar ook als u gewoon ‘ns wilt kijken of theater maken wat voor u is bent u van harte uitgenodigd met ons contact op te nemen. Dit geldt voor alle leeftijden. ’n Keer komen snuffelen op ’n repetitieavond mag natuurlijk ook! Overigens is het lidmaatschap gratis.

Meld je nu aan!

Vriend worden van Trappaf?

Wilt u ook vriend worden van Theatergroep Trappaf en zo ons steunen op financieel gebied? Dat kan! U kunt ons per jaar steunen met al een klein bedrag!

Meer weten? Klik dan hier!

Partners


Kaarten bestellen