Logo Theatergroep Trappaf

Theatergroep Trappaf

“Daar hebben we elkaar leren kennen”2 september, 2016

Cover 50 jaar Trappafboek

(Klik om te vergroten)

“Trappaf” tovert bij velen het gebouw aan de Terburghtweg voor ogen. Bij anderen wordt het geassocieerd met de actieve theatergroep. Echter, “Trappaf” is veel breder dan dat, bestaat dit jaar 50 jaar en er is nagenoeg geen Oisterwijker te vinden die er geen herinnering aan heeft.

De rumoerige jaren zestig met een jeugd die een identiteit zocht, vond en een flinke stempel drukte op de samenleving uitte zich in Oisterwijk in de oprichting van Jongerenorganisatie “Trappaf”. De naam is samengesteld uit de eerste letter van de voornamen van de oprichters en doelt tegelijk op het eerste honk waar zij ‘n eigen plek vonden: 96 treden hoog in de -inmiddels afgebroken- Oisterwijkse watertoren aan de Nicolaas van Eschstraat.

Trappaf groeide tot ‘n grote organisatie met -door de jaren heen- honderden medewerkers en duizenden leden. Disco, sport, carnaval, theater en andere cultuuruitingen; Trappaf roerde zich overal. Saillant detail: alles gebeurde vrijwillig, subsidies werden niet gevraagd. En als dat dan toch ‘n keer gebeuren moest werd het later teruggegeven!

Binnen enkele weken zal het boek “Daar hebben we elkaar leren kennen” van de pers rollen met de rijke geschiedenis van “Trappaf”. Bijna 300 pagina’s Oisterwijkse geschiedenis verrijkt met honderden illustraties en foto’s. Het boek verschijnt in de “Oisterwijkse Historische brochurereeks”.

Het boek zal eerst verkrijgbaar zijn à € 15,- bij de reünie voor medewerkers op 25 september en daarna bij “De Huurhal”, VVV Oisterwijk, Boekhandel Oisterwijk, Boekhandel Bruna, Heemcentrum “De kleine Meijerij” en via www.kwartiervanoisterwijk.nl.

Enkele pagina's boek 50 jaar Trappaf

(Klik om te vergroten)

Bekijk ‘n vorig artikel…

(2015)   (2014)   (2013)


Terug naar overzicht...