Logo Theatergroep Trappaf

Theatergroep Trappaf

“Karel Groenland Cultuurprijs”16 oktober, 2017

BRON: OISTERWIJK NIEUWS

Cultuurprijs Oisterwijk heet vanaf heden “Karel Groenland Cultuurprijs”. Onder de nieuwe naam is de prijs zaterdagavond 14 oktober -tijdens de feestelijke opening van Tilander- postuum door juryvoorzitter Rick Schilders uitgereikt aan Karel’s Mies. Zij nam de wisseltrofee en oorkonde in ontvangst.

Mies met oorkonde en trofee

Mies Groenland met oorkonde en wisseltrofee

Stichting “Oisterwijk schrijft Cultuur” herintroduceerde de prijs en nam het initiatief om deze een vaste plek in de Oisterwijkse samenleving te geven. Onder het motto “van, voor en door de gemeenschap” wordt de Cultuurprijs georganiseerd door betrokken vrijwilligers van de Stichting.

Ter ere van Karel Groenland’s lange bijdrage aan de plaatselijke cultuur (Waaronder Theatergroep Trappaf dat genoemd initiatief zeer onderschrijft), zoals toneel, revue, sauwel, lokale televisie, heeft Stichting Oisterwijk Schrijft Cultuur het initiatief genomen om de Cultuurprijs zijn naam te geven: de Karel Groenland Cultuurprijs.

Karel overleed op 3 april 2017 en is 65 jaar oud geworden.

De Karel Groenland Cultuurprijs zal jaarlijks bij de start van een nieuw seizoen worden uitgereikt aan een vereniging, groep of individu die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het Culturele programma in Oisterwijk.

Jan Rap en z'n maat 2

Karel Groenland met Theatergroep Trappaf’s “Jan rap en z’n Maat” op de planken in 1980.

Bekijk ‘n vorig artikel…

ARCHIEF:   (2017)   (2016)   (2015)   (2014)   (2013)


Terug naar overzicht...