Logo Theatergroep Trappaf

Theatergroep Trappaf

Jan van Rijthoven overleden25 december, 2017

Oisterwijkse theatercollega Jan van Rijthoven is op 22 december op 76-jarige leeftijd overleden. Jan was van vele markten thuis. Schrijven was de basis maar van daaruit maakte hij vele uitstapjes als cabaretier (In ‘Brabants Cabaret’ met Erik Potters), tonprater, regisseur en verhalenverteller. Hij was de eerste stadsdichter van Oisterwijk en vervulde deze taak drie jaren. Als trombonespeler was hij jazzmuzikant. Hij schreef en regisseerde, in samenwerking met anderen, vele Oisterwijkse Revues. Voor veel Oisterwijkse uitgaves leverde hij een tekstaandeel. Met Karel Groenland acteerde hij jarenlang in “Het schurend scharnieke” voor de Oisterwijkse lokale omroep LOVO. Op milde, humoristische toon werden plaatselijke actualiteiten op de hak genomen. Onder het pseudoniem “Van Hepscheuten” leverde hij en ideeën en teksten voor wekelijkse prenten die in “De Nieuwsklok” werden gepubliceerd. Tekenaar Kees Wouters maakte er de illustraties bij. De prenten zijn gebundeld uitgegeven. Voor Theatergroep Trappaf zette hij “De Jarige Job” -naar een idee van Gemma Copal- op tekst. Tevens zijn veel liedteksten van de grote Oisterwijkse musical “Musica Futura” (Script: Jo Snoeren) van Jan’s hand. De laatste jaren vloeide er uit zijn pen romans als “Julia”, “De Vermogensbeheerder” en “In de schaduw van het bestaan”. Zijn vierde roman “De gelagkamer” rondde hij onlangs af en vond zijn weg al naar de uitgever. Het zal zijn plaats in vele boekenkasten gaan vinden.

We verliezen in Jan een veelzijdige, aimabele man.

Jan van Rijthoven. foto Gemma van der Heyden

Brabants-Cabaret-3

Zie ook artikelen: Debuutroman van Jan van Rijthoven - “Jarige Job” goed gevierd

Bekijk ‘n vorig artikel…

ARCHIEF:   (2017)   (2016)   (2015)   (2014)   (2013)


Terug naar overzicht...